Recent

Author Topic: Bug while using Popupmenu  (Read 610 times)

Serge58

  • New Member
  • *
  • Posts: 37
Bug while using Popupmenu
« on: March 12, 2019, 12:36:13 pm »
Hello,
I am using Lazarus version 2 on a Mac.  FPC 3.0.4.
I keep getting this error while editing a tpopupmenu:

TwinControls.WMSize loop detected, the widgets does not like the LCL bounds or sends unneeded wmsize messages:  ButtonsGroupBox:TGroupbox Bounds realized=l=7,t=7,r=32948,b=107,NewBoundsRealized=l=7,t=7,r=32602,b=107

I tried many things and decided to start fresh.  Same issue.

Any advices?

Many thanks,

JuhaManninen

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3645
  • I like bugs.
Re: Bug while using Popupmenu
« Reply #1 on: March 12, 2019, 02:02:19 pm »
Any advices?
A bug report with a demo project and steps to reproduce, please.

Serge58

  • New Member
  • *
  • Posts: 37
Re: Bug while using Popupmenu
« Reply #2 on: March 12, 2019, 08:02:50 pm »
Hi,

Attached is the compressed file.  I made some modifications so it all be in one folder. 
I will also attach two pics.

Thanks,

Serge58

  • New Member
  • *
  • Posts: 37
Re: Bug while using Popupmenu
« Reply #3 on: March 12, 2019, 08:03:45 pm »
This is before I double-click on referencemenu which is a tpopupmenu.

Serge58

  • New Member
  • *
  • Posts: 37
Re: Bug while using Popupmenu
« Reply #4 on: March 12, 2019, 08:05:31 pm »
This is after I double-click on reference menu.
When I inserted this object I was able to setup the submenus.

However, if I want to edit it now I get this error.

Note:  If I don't edit it, and run the program, it runs fine.  The issue is when I am trying to edit this component.