Lazarus

Programming => Packages and Libraries => Lazarus Extra Components => Topic started by: melwinek on July 10, 2020, 01:32:52 pm

Title: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: melwinek on July 10, 2020, 01:32:52 pm
RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Code: Pascal  [Select][+][-]
  1. rxnew.pas(11,3) Fatal: Nie można znaleźć LazarusPackageIntf used by rxnew. Make sure all ppu files of a package are in its output directory. ppu in wrong directory=d:\lazarus210\packager\units\i386-win32\lazaruspackageintf.ppu. Clean up package "FCL"..
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: paweld on July 10, 2020, 04:14:23 pm
Add FCL to RXnew package requirements:
package window > Add > New requirement > FCL
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: wp on July 10, 2020, 05:38:29 pm
Just tried it myself: Installed the new Laz2.0.10/FPC3.2.0 (Win10 / 32 bit) as secondary installation and tried to install rxnew via OPM (checked only the rxnew and rxtools packages in the RX node of OPM - rxtools is required by rxnew). Installation of rxnew aborts with error "cannot be installed", rxtools succeeds. Did manual install of rxnew later - no problems now.

I don't know what's wrong here. Does OPM really fail to detect that rxtools is required by rxnew? (*)

But anyway: I did not experience the FCL error that you mention. Can you try a clean recompilation of the IDE? (Tools > Configure Build Lazarus > in the "clean-up" box check "Clean all" and "Switch after building to automatically" > Build.)

------------------

(*)
[EDIT] Deleted the Laz Config folder and did a clean rebuild of the IDE to reset to the state after installation. Then I repeated the rxnew installtion. But this time I only checked "rxnew" in OPM. Now I was asked whether the packages "rxtools" should be installed too. After confirmation the installation was executed without any issues.
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: paweld on July 10, 2020, 07:46:12 pm
I tried install from lazarus ccr svn
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: wp on July 10, 2020, 11:40:14 pm
No problem with that either. Did you try a clean build?
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: paweld on July 11, 2020, 07:27:37 am
I check on fresh install lazarus 2.0.10 with fpc 3.2.0 and after rebuid lazarus with "Clean and build all".

Edit: rxnew from OPM installed without any problems
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: melwinek on July 13, 2020, 07:44:41 am
I'm trying to compile rxnew from SVN, because the one from OPM is very old.
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: wp on July 13, 2020, 11:04:51 am
You must be doing something very wrong, or your rx installation is defective. rxnew.lpk definitely has a registration procedure. Download the package again. Note that the Lazarus Component and Code Repository (CCR) contains several variants of the rx library. Only the one in https://sourceforge.net/p/lazarus-ccr/svn/HEAD/tree/components/rx/trunk/ is the most current one.
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: melwinek on July 13, 2020, 11:28:50 am
I downloaded from this link. Earlier I had r7534.
Unfortunately, it still doesn't work. I've never had such a problem before.
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: melwinek on July 13, 2020, 11:32:45 am
rxnew.lpk from version r7386, which I used in Lazarus 2.0.8, opens correctly.
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: wp on July 13, 2020, 11:40:55 am
I see. The format of lpk fille has been changed some time ago in Laz trunk. There is a "Maximize compatibility" checkbox in the package options of Laz trunk which had not been set for rxnew. Please try r7540 which I have just committed (I hope that Alex does not mind that I am modifying his package).
Title: Re: RXnew: RXnew does not compile in Lazarus 2.0.10
Post by: melwinek on July 13, 2020, 11:43:56 am
It works. I numbered <Items> as in the previous version and I added values in <RequiredPkgs Count = "4"> and <Files Count = "70">
TinyPortal © 2005-2018