Lazarus

Programming => Packages and Libraries => Topic started by: Romain on November 21, 2019, 11:46:41 am

Title: FPExif not detecting EXIF data
Post by: Romain on November 21, 2019, 11:46:41 am
Hi wp,

I got a customer photo and the following statement returns False for a particular photo. However, when I analyse the photo with ExifTool it displays existing DateTime Original values.

Code: Pascal  [Select]
  1. L_ImageInfo.LoadFromFile(P_FullName);
  2. if L_ImageInfo.HasExif then ...  <-- returns False

I'll send you a PM with the photo.

Many thanks for having a look at it,
Romain
Title: Re: FPExif not detecting EXIF data
Post by: wp on November 21, 2019, 04:14:16 pm
The file has a JFIF extension APP0 marker segment - this case had not been considered before. Should work now, and fpexif should also be able to read the thumbnail image embedded in this segment.
Title: Re: FPExif not detecting EXIF data
Post by: Romain on November 22, 2019, 01:13:32 pm
The new snapshot resolves the issue. Many thanks for your great support !

Romain
Title: Re: FPExif not detecting EXIF data
Post by: sstvmaster on November 22, 2019, 01:52:38 pm
Hi wp,

and where is the actual snapshot? In OPM there is only the version from chris (2018.11.20).
Title: Re: FPExif not detecting EXIF data
Post by: Romain on November 22, 2019, 01:58:56 pm
You can get the latest snapshot from here :

https://sourceforge.net/p/lazarus-ccr/svn/7194/tree//components/fpexif/

Romain
Title: Re: FPExif not detecting EXIF data
Post by: wp on November 22, 2019, 02:03:09 pm
In OPM there is only the version from chris (2018.11.20).
You mean DExif? That's something different. FPExif is a completely new re-write. It is not yet in OPM because there are a few issues which I want to have fixed before the release.
Title: Re: FPExif not detecting EXIF data
Post by: sstvmaster on November 22, 2019, 05:28:00 pm
thanks both.