Recent

Author Topic: Change Parent... in Object Inspector  (Read 5709 times)

Blaazen

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2818
  • POKE 54296,15
    • Eye-Candy Controls
Change Parent... in Object Inspector
« on: January 07, 2011, 01:27:39 pm »
Hello,

Would it be possible to add option "Change Parent..." to PopupMenu of Object Inspector? Now it is possible only on a Form. I have many components on many Tabs (I use TPageControl) and sometimes some component is "lost" or out of visible area under some panel and I cannot rightclick on it.

Now is only possible change Z-Order from Obj. Inspector.

Thanks
Lazarus 2.1.0 r61214:62238 FPC 3.3.1 r40507 x86_64-linux-qt Chakra, Qt 4.8.7/5.13.2, Plasma 5.17.3
Lazarus 1.8.2 r57369 FPC 3.0.4 i386-win32-win32/win64 Wine 3.21

Try Eye-Candy Controls: https://sourceforge.net/projects/eccontrols/files/

garlar27

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 640
Re: Change Parent... in Object Inspector
« Reply #1 on: January 07, 2011, 02:10:35 pm »
There's a workaround you can use:

1. Go to Menu Environment/Options.
2. Go to Environment/Form Editor.
3. In th Miscellaneous group box: uncheck the "Right click Selects" and apply changes.

Then select the component you want to change parent, go to the form editor and right click anywhere in the form, and select what you want to do ...

That's it!!

By the way it would be nice to have all the Form Editor's Pop-Up functionality within the object inspector, plus drag and drop to change parent of a component.

Blaazen

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2818
  • POKE 54296,15
    • Eye-Candy Controls
Re: Change Parent... in Object Inspector
« Reply #2 on: January 07, 2011, 02:18:53 pm »
Yes, it is solution.

Thanks.
Lazarus 2.1.0 r61214:62238 FPC 3.3.1 r40507 x86_64-linux-qt Chakra, Qt 4.8.7/5.13.2, Plasma 5.17.3
Lazarus 1.8.2 r57369 FPC 3.0.4 i386-win32-win32/win64 Wine 3.21

Try Eye-Candy Controls: https://sourceforge.net/projects/eccontrols/files/

 

TinyPortal © 2005-2018