Recent

Author Topic: LazReport not load report  (Read 27536 times)

laguna

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
LazReport not load report
« on: July 20, 2009, 10:04:06 am »
LazReport not load report
(is ok in windows)

Thanks

freddynerk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
Re: LazReport not load report
« Reply #1 on: July 29, 2009, 08:39:57 am »
I have Lazarus running on PC and Mac osX.
Lazarus version 0.9.27 beta
FPC 2.2.4

Lazreport runs fine with XP,
but also compiles but does not show any reports. (developed with XP)
Also the editor will not allow you to add any bars or text to a blank form.

Any ideas anyone.

I am a newbie to the mac world.

freddynerk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
Re: LazReport not load report
« Reply #2 on: July 30, 2009, 06:41:02 am »
Could a mac savvy person please do a test with lazreport and run the userds sample and tell me what happens.
Thanks in advance
Tom

laguna

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
Re: LazReport not load report
« Reply #3 on: July 30, 2009, 05:21:27 pm »
I did all the tests, even with the examples, does not work.
Do not load the report;
Does not display the report;
Does not allow you to draw the report;

   
I am willing to let you connect to my computer Saturday, with TeamViewer for you to ascertain first hand the problems that I detected.

freddynerk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
Re: LazReport not load report
« Reply #4 on: July 31, 2009, 06:19:57 am »
I am very much a newbie with the mac.
I am still trying to get an application which I am working on
to work on anything other than my machine.

I think you will need to find a mac savvy person to test for you.
Please post any progress because I also need to have some way of
creating Invoices and reports for my project.
BTW it works like a treat with Windows XP.

laguna

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
Re: LazReport not load report
« Reply #5 on: July 31, 2009, 06:25:59 am »
I would like to contact the author of the project LazReport.

Do you know who he is, and if it is easy to contact?

freddynerk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
Re: LazReport not load report
« Reply #6 on: July 31, 2009, 06:58:15 am »
I would like to contact as well.

Any other suggestions of what we might be able to use to create invoices etc.

laguna

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
Re: LazReport not load report
« Reply #7 on: July 31, 2009, 03:26:15 pm »
Print Doc!

This Code

//Draw in to image

Image1.Canvas.font.name:='Verdana';
     Image1.Canvas.Brush.Style := bsClear;
     Image1.Canvas.font.size:=12;
     Image1.Canvas.font.Bold:=True;
     Image1.Canvas.TextOut(45,60,CODICE.TEXT);
     Image1.Canvas.Font.Bold:=False;
     Image1.Canvas.Font.Size := 10;

     Image1.Canvas.TextOut(50,83,tCognome.TEXT);
     Image1.Canvas.TextOut(41,98,tNome.TEXT);
     Image1.Canvas.TextOut(282,98,tSesso.TEXT);
     Image1.Canvas.TextOut(52,115,tComune.TEXT);
     Image1.Canvas.TextOut(50,137,tPv.Text);
     Image1.Canvas.TextOut(60,155,DataNascita.Text);



{$ifdef Unix}
      //showmessage('sei su unix');
      {$ifdef Darwin}
         //Versione Mac OSX Leopard
         Rect.Top:=10;
         Rect.Left:=10;
         Rect.Right:=250;
         Rect.Bottom:=150;
      {$else}
         //Versione Linux
         Rect.Top:=10;
         Rect.Left:=10;
         Rect.Right:=2000;
         Rect.Bottom:=1200;
      {$endif}
   {$endif}

   {$ifdef win32}
      //Versione Windows
      Rect.Top:=10;
      Rect.Left:=10;
      Rect.Right:=2000;
      Rect.Bottom:=1200;
   {$endif}


   Printer.Title := 'Stampa Codice Fiscale LazCF 2';
   Printer.BeginDoc;

   Printer.Canvas.StretchDraw(Rect, Image1.Picture.Bitmap);
   Printer.EndDoc;

cpalx

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 642
Re: LazReport not load report
« Reply #8 on: July 31, 2009, 04:24:49 pm »
did you try to recomplie Lazarus?, besides you can add export to pdf and some else futures. Install powerpdf, later go to components, lazreport,src,addons and you have another component. Try to do it and maybe it could help

laguna

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
Re: LazReport not load report
« Reply #9 on: August 05, 2009, 06:40:17 am »
LazReport process 172 pages, Ok

LazReport not previews pages.


skalogryz

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2496
    • havefunsoft.com
Re: LazReport not load report
« Reply #10 on: August 05, 2009, 10:59:25 am »
how should it look?
Patron Cocoa Widgetset development https://www.patreon.com/skalogryz

laguna

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
Re: LazReport not load report
« Reply #11 on: August 05, 2009, 12:05:49 pm »
   
Similar to a spreadsheet;
With white background and cells with black borders

skalogryz

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2496
    • havefunsoft.com
Re: LazReport not load report
« Reply #12 on: August 05, 2009, 12:26:25 pm »
Could you make a Windows screenshot as well?
Patron Cocoa Widgetset development https://www.patreon.com/skalogryz

freddynerk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
Re: LazReport not load report
« Reply #13 on: August 05, 2009, 03:08:29 pm »
I get the same result using the Mac.
However using Windows all is fine.
I can create and preview any report.

Tom

laguna

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
Re: LazReport not load report
« Reply #14 on: August 05, 2009, 03:56:21 pm »
   
As mentioned by Tom, under windows it works fine (the program is multi-platform).

Under Mac
The print job is done correctly.

The program takes all pages, and then are sent to the printer almost correctly.

Under Mac is unable to display preview.

Can not edit the reports, does not display the bands

*****
   
We need to push a bit more in the development of Lazarus in the Mac OS, there is no viable alternative.

The Report should be strengthened as soon as possible, it is an indispensable resource for everyone.

 

TinyPortal © 2005-2018