Forum > Lazarus

Lazarus Release Candidate 2 of 3.0

<< < (3/23) > >>

d7_2_laz:

--- Quote ---Is it just the one project?
Other old projects work or not?

--- End quote ---
Yes, three others (basically having a near similar structure)  behave fine
And so,  a new empty form project behaves fine too.


--- Quote ---Reset debugger / just started the IDE
--- End quote ---
The IDE just had been started anew


--- Quote ---Any Pas2Js packages installed?
--- End quote ---
No,  and else nothing special differently to other apps  here: laz,virtualtreeview_package, DateTimeCtrls, LazUtils, LCL


--- Quote ---Recompile the IDE with ...
--- End quote ---
Sorry Martin, as i'm not so familiar here, what would be the full syntax for that when usinig the command prompt (or, or howto from inside the IDE)?

Martin_fr:
To rebuild the IDE: Tools menu > Configure build IDE

Drop the arguments into the "custom options" memo. Then build, and restart.

If you don't mind, could you send the lpi and lps file (can be sent in private, via pm or lazarus <symbol> mfriebe.de

Mind the lps may be part of the lpi. Or it could be saved in the primary config path, under project sessions.
Find the PCP: Menu View > Ide Internals > About IDE

Jonax:
 :) Thanks again to the Lazarus team for your efforts and hard work. Previous RC works fine for my modest needs. Will try the new one later.

michaelthuma:

--- Quote from: Martin_fr on October 16, 2023, 04:21:20 pm ---Is it just the one project?

Other old projects work or not?
New empty form ?

--- End quote ---


I just installed the new RC and started a project from scratch. A special behavior unfolded.

Once the dialog box asking you to enable DWARF3 or don't debug showed up the behavior is not different to the past. - That's my personell conclusion from what I observed and can no longer reproduce.

a) First new project

The project started/application built from scratch started to run without debugging. After creating both build modes Debug and Release in Project Options the dialog box mentioned before showed up and everything started to work smoothly.

b) Second new project
The next new project started does not suffer from this special behavior, which seems to be gone imho. Build modes were not enabled in the project options.

Lazarus 3.0 RC2 Win32 and cross compilation installed at least.

I didn't pay much attention because that happend in the past too.

In general RC2 works good for me. Congratulations!

Martin_fr:

--- Quote from: michaelthuma on October 16, 2023, 05:40:23 pm ---Once the dialog box asking you to enable DWARF3 or don't debug showed up the behavior is not different to the past. - That's my personell conclusion from what I observed and can no longer reproduce.

--- End quote ---

I am not exactly sure if I follow...

If you have a new project the dialogs shows once for that project.
Then the choice is saved, and that project will not ask again (well, if you had chosen one of the Dwarf settings.


If you do build modes, the dialog shows once  when you run the first time for debug.
The dialog does not show in the "release" build mode.
=> This is only if the project was created with Lazarus 3.0. Projects that have a release build mode from earlier Lazarus versions will ask in release mode too (which makes no sense).
=> In Lazarus 3.0: Release mode means to run without debugger by default.

If you have at any time opened the project-options, and debug info was set to "dwarf...", and you checked "Set compiler options as default" (lower left corner), and pressed "ok" => then dwarf is default for all new projects, and the dialog will not happen for new projects.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version