Recent

Author Topic: [SOLVED] Database print , report  (Read 568 times)

Pe3s

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 330
[SOLVED] Database print , report
« on: November 24, 2022, 09:04:47 pm »
Hello, greetings to all users, mojen question
is it possible to print from the database , create reports ?
« Last Edit: November 26, 2022, 05:22:03 pm by Pe3s »

Zvoni

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1604
Re: Database print , report
« Reply #1 on: November 24, 2022, 09:39:03 pm »
Don‘t understand the question….

A database is a source of information.
Grab that information, use it to fill your report-template (whichever one, lazreport, Word-document, whatever), print
One System to rule them all, One Code to find them,
One IDE to bring them all, and to the Framework bind them,
in the Land of Redmond, where the Windows lie
---------------------------------------------------------------------
Code is like a joke: If you have to explain it, it's bad

Pe3s

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 330
Re: Database print , report
« Reply #2 on: November 25, 2022, 07:20:50 pm »
What do i need to do to make the report only show the selected row in the table?
« Last Edit: November 25, 2022, 07:23:27 pm by Pe3s »

dseligo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 888
Re: Database print , report
« Reply #3 on: November 25, 2022, 07:34:43 pm »
What do i need to do to make the report only show the selected row in the table?

What report do you use?

Pe3s

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 330
Re: Database print , report
« Reply #4 on: November 25, 2022, 08:16:28 pm »
LazReport

dseligo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 888
Re: Database print , report
« Reply #5 on: November 25, 2022, 09:24:57 pm »
You can just move your memos linked to query from 'Master Data' band to the 'Report title' band and delete 'Master Data' band. LazReport will then show you current record.

Although, in this case I would rather manually fill variables (or memos) from program.

You can also use OnGetValue event of the report to fill memos.

You have plenty of ways to do it.

JanRoza

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 649
    • http://www.silentwings.nl
Re: Database print , report
« Reply #6 on: November 25, 2022, 09:54:33 pm »
Take a look in the Examples folder of the lazreport package, there are a number of example projects to show how to use it.
OS: Windows 10 (64 bit) / Linux Mint (64 bit)
Laz: Lazarus 2.2.4 FPC 3.2.2
       CodeTyphon 8.0 FPC 3.3.1

Pe3s

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 330
Re: Database print , report
« Reply #7 on: November 26, 2022, 10:59:09 am »
I looked at the examples of LazReport and I have a question to press the variable you need to use OnGetValue ?

Pe3s

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 330
Re: Database print , report
« Reply #8 on: November 26, 2022, 05:21:46 pm »
Thank you :)

 

TinyPortal © 2005-2018