Recent

Author Topic: What happened?  (Read 2657 times)

lander

  • New Member
  • *
  • Posts: 31
What happened?
« on: October 16, 2021, 12:26:05 pm »
Yesterday before I shutdown the pc my exe was working.
Today without a new compile I directly opened my exe and it freeze on ZQuery1.Open;
The DB is up and running, I did also a query with SQL command prompt and it works.

ZQuery1 does not recognize anymore ZConnection from the other unit.

I created a new project for test and ZConnection can be set on ZQuery that is in another form. It always worked, today my project is bugged for no reasons and compiler gives no errors.
« Last Edit: October 16, 2021, 12:36:45 pm by lander »

dseligo

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 375
Re: What happened?
« Reply #1 on: October 16, 2021, 04:38:19 pm »
Some OS update maybe?
I noticed couple of times that Windows sometimes reset settings of built-in firewall.

What do you mean by 'ZQuery1 does not recognize anymore ZConnection from the other unit.'?
You can't select ZConnection in Connection property of ZQuery1?
Check your uses statements, go to Run/Clean up and build in Lazarus. Mayne some files are inaccessible.
But all this doesn't explain why your compiled exe doesn't work.

lander

  • New Member
  • *
  • Posts: 31
Re: What happened?
« Reply #2 on: October 16, 2021, 11:48:08 pm »
You can't select ZConnection in Connection property of ZQuery1?
Yes.
I found a workaround: putting zconnection and datasource into a datamodule. But yesterday those components inside Form1 was working fine.

 

TinyPortal © 2005-2018