Recent

Author Topic: Forum/website issue  (Read 18277 times)

JanRoza

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 618
    • http://www.silentwings.nl
Re: Forum/website issue
« Reply #135 on: February 12, 2020, 02:03:48 am »
Compliments Marc!
It must have cost you a big amount of time ans sweat to solve this.
Well done!
OS: Windows 10 (64 bit) / Linux Mint (64 bit)
Laz: Lazarus 2.0.12 FPC 3.2.0
       CodeTyphon 7.4 FPC 3.3.1

af0815

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 658
Re: Forum/website issue
« Reply #136 on: February 12, 2020, 06:23:20 am »
+1
to the server admins for her work
regards
Andreas

Thaddy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10723
Re: Forum/website issue
« Reply #137 on: February 12, 2020, 08:27:20 am »
Indeed. Well done Marc!

Marc

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2519
Re: Forum/website issue
« Reply #138 on: February 12, 2020, 10:10:38 am »
Time for a wrap-up, what happened:

There were happening 2 things simultaneously, an increased interest(?) from china and one or two bots looking for SQL injections every second.
This caused a load on the original server configuration, apache using mod_php.
Since the amount of traffic was larger than normal, but still realistic, I decided to use fast-cgi to remove the php overhead from the apache process. The same time I could now use the mpm_event module which can handle way more connections to the server.
After some days of config tweaking everything should be fine..... not.
The server started to work OK until, according to netstat, about 800 sockets were in use after which the server failed to respond. This continued till the amount of sockets dropped to about 50 (due to timeouts etc). Then the server was responsive again and the whole cycle started again. After a lot of googling it appeared that this was caused by this issue in apache https://bz.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=53555
Since we're still running 16.04 LTS, our apache was one minor release to old. So I manually upgraded apache to the latest version and the problem was gone :)
 
//--
{$I stdsig.inc}
//-I still can't read someones mind
//-Bugs reported here will be forgotten. Use the bug tracker

nummer8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
Re: Forum/website issue
« Reply #139 on: February 12, 2020, 10:33:53 am »
Great job Marc,

Thanks for the feedback.
It helps to get an understanding in what is done the last couple of days.

Jos

Zath

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 363
Re: Forum/website issue
« Reply #140 on: February 12, 2020, 10:52:19 am »
Good work.
That said, it took me about 20s to connect to the forum from another site.
Might be my end …..

440bx

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2270
Re: Forum/website issue
« Reply #141 on: February 12, 2020, 12:57:32 pm »
@Marc,

Thank you for all the hard work.  Obviously, we all appreciate your efforts.
FPC v3.0.4 and Lazarus 1.8.2 on Windows 7 64bit.

winni

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2280
Re: Forum/website issue
« Reply #142 on: February 12, 2020, 02:54:09 pm »
@Marc

Congratulations with UTF8!

🧰🧩🌞🍀🍄🍓🍭🍯🍰🍵🎓🎖🏁🏺🐧💎💝💥💰📡📸🔉🔭


Winni

ASBzone

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 613
  • Automation leads to relaxation...
    • Free Console Utilities for Windows (and a few for Linux) from BrainWaveCC
Re: Forum/website issue
« Reply #143 on: February 12, 2020, 04:39:01 pm »
Time for a wrap-up, what happened:

...
After some days of config tweaking everything should be fine..... not.
...
Since we're still running 16.04 LTS, our apache was one minor release to old. So I manually upgraded apache to the latest version and the problem was gone :)

Admit it Marc, tech support and administration is fun.   ::)

Thanks for staying on top of this.
-ASB: https://www.BrainWaveCC.com/

Lazarus v2.0.13 r64843 / FPC v3.2.1-r49055 (via FpcUpDeluxe) -- Windows 64-bit install w/Win32 and Linux/Arm cross-compiles
Primary System: Windows 10 Pro x64, Version 2009 (Build 19042)
Other Systems: Windows 10 Pro x64, Version 2009 (Build 19042) or greater

Thaddy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10723
Re: Forum/website issue
« Reply #144 on: February 12, 2020, 05:46:26 pm »
@Marc

Congratulations with UTF8!

🧰🧩🌞🍀🍄🍓🍭🍯🍰🍵🎓🎖🏁🏺🐧💎💝💥💰📡📸🔉🔭


Winni
You can do that with any font not fully complete: not an utf8 issue.

VTwin

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 973
  • Former Turbo Pascal 3 user
Re: Forum/website issue
« Reply #145 on: February 13, 2020, 12:45:00 am »
Thanks Marc, much appreciated.
“Talk is cheap. Show me the code.” -Linus Torvalds

Free Pascal Compiler 3.2.0
macOS 10.13.6: Lazarus 2.0.12 (64 bit Cocoa)
Ubuntu 18.04.3: Lazarus 2.0.12 (64 bit on VBox)
Windows 7 Pro SP1: Lazarus 2.0.12 (64 bit on VBox)

 

TinyPortal © 2005-2018