Recent

Author Topic: Lazreports Compile but not Run (Send to GDB?)  (Read 2651 times)

Jacob21

  • New member
  • *
  • Posts: 9
Lazreports Compile but not Run (Send to GDB?)
« on: April 03, 2018, 01:15:10 pm »
After I load frReport1 onto virgin form I am prevented from using the onestep RUN(F9) command (Run/Compile then Run.exe runs fine). Reported error is "could not send a command to GDB"
I have tried many project debug settings, including NO debug. I have changed package Lazreport v0.9.9 package Options, including NO debug, still no Run(F9).
Lazarus 1.8.0RC2 FPC3.0.2, Win10, (Win7 same problem)
Has anyone else noticed or fixed this problem -Regards

taazz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5363
Re: Lazreports Compile but not Run (Send to GDB?)
« Reply #1 on: April 03, 2018, 01:20:25 pm »
Did you made sure that gdb is not frozen in memory and simple does not reply? A computer restart might help at this point (no sleep/pause etc hard restart).
Good judgement is the result of experience … Experience is the result of bad judgement.

OS : Windows 7 64 bit
Laz: Lazarus 1.4.4 FPC 2.6.4 i386-win32-win32/win64

Jacob21

  • New member
  • *
  • Posts: 9
Re: Lazreports Compile but not Run (Send to GDB?)
« Reply #2 on: April 03, 2018, 04:03:55 pm »
Thanks for your prompt reply. Tried restarting PC but no change. Debug is running fine, breakpoints etc working. My other PC (Win7) shows exactly the same problem) -thanks again.

taazz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5363
Re: Lazreports Compile but not Run (Send to GDB?)
« Reply #3 on: April 04, 2018, 01:09:31 am »
sorry I have no idea what might be wrong at this point. I'll let more experienced with gdb users to answer this.
Good judgement is the result of experience … Experience is the result of bad judgement.

OS : Windows 7 64 bit
Laz: Lazarus 1.4.4 FPC 2.6.4 i386-win32-win32/win64