Recent

Author Topic: Cocoa and nested TPanel, TPageControl - controls invisible?  (Read 1899 times)

MISV

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 633
Cocoa and nested TPanel, TPageControl - controls invisible?
« on: February 04, 2018, 01:00:05 pm »
Hi,

I downloaded trunk lazarus 1.9 / carcon using fpcdeluze a few days ago.

I then set it up for compiling to Cocoa.

I don't have GDB working, but only lldb.

I use a pretty deep nested TPageControl / TPanels seup

Simplfiied ui:

Code: Pascal  [Select]
  1. TForm
  2. (
  3.   TPanel
  4.   (
  5.     TToolBar
  6.     TPageControl
  7.     (
  8.       TPageControl
  9.       (
  10.         TPanel
  11.         (
  12.           // some panel nesting here as well with sub panels, scrollbox, groupboxes for options
  13.         )
  14.       )
  15.     )
  16. )
  17.  

The specifics and complexity of what is inside each top TPageControl varies though - and none of them are visible

...


Do you know if fpcdeluxe when downloading trunk for Lazarus 1.9/carbon includes newest Cocoa?

If yes: Is what I describe a known problem? If not - I guess I will try to reproduce somehow. Would probably be easier if I could use the IDE designing Cocoa. But I will try :)

« Last Edit: February 04, 2018, 05:00:37 pm by MISV »

Phil

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2750
Re: Cocoa and nested TPanel, TPageControl - controls invisible?
« Reply #1 on: February 05, 2018, 03:11:13 pm »
If yes: Is what I describe a known problem? If not - I guess I will try to reproduce somehow. Would probably be easier if I could use the IDE designing Cocoa. But I will try :)

Search bug database. If not already reported, file a bug report. Asking here won't get it fixed.

Note: I think I've seen this bug with controls being invisible on a second tab of a TPageControl. Probably the same issue and relatively new regression - last month or so?


MISV

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 633
Re: Cocoa and nested TPanel, TPageControl - controls invisible?
« Reply #2 on: February 07, 2018, 12:31:13 am »
I was just wondering if it maybe was just an issue I saw since:

  • I never got FPCDeluxe Cocoa release working - could not recompile IDE into Carbon - and Cocoa IDE gave too many errors
  • I later downloaded FPCDeluce Carbon and chose output to be Cocoa - but that gives Cocoa/32bit which I initially forgot. I will look into some cross compiler suggestions i received hee about that issue

But I will try search for the bug report :)