Forum > Translations

[Closed] Poll: Usage of Dutch translation for IDE

<< < (9/10) > >>

eny:

--- Quote from: Thaddy on June 13, 2017, 10:22:37 pm ---Onzin. Om de reden die ik al heb gegeven (mijn dochtertje, volgende week 9, 23 juni 2008- heeft al Engels en doet alles via Engelse menu's op tablet en computer ) en bovendien welke drempel dan? Als het gaat om nieuwe instappers die Nederlands op prijs stellen zullen het juist ouderen zijn..(En mijn moeder gebruikt D7 in het Engels en die wordt 87 dit jaar -11 september 1930. Geen grap: mijn moeder heeft ook al 25 jaar ervaring...Sommigen onder ons weten dat..)

In goed Nederlands: "It's a pointless exercise"

--- End quote ---
Vrij land; ieder zijn mening. Hoe subjectief en bevooroordeeld of gekleurd dan ook.

Thaddy:

--- Quote from: eny on June 15, 2017, 08:53:50 pm ---Vrij land; ieder zijn mening. Hoe subjectief en bevooroordeeld of gekleurd dan ook.

--- End quote ---
Mijn mening is niet zo gekleurd als je denkt..., gezien de huidige Poll, maar helemaal mee eens..

Waar ik meer benieuwd naar ben - als politicoloog, want dat ben ik ook nog steeds - is de zwijgende meerderheid en of die bestaat in het geval van dit onderwerp?
Lastig meten, hoor... O:-)
Zoals ik het nu lees is er een (1) persoon die altijd Nederlands gebruikt. Een(1) waarbij dat toevallig zo gelopen is en 3 die het gebruiken om de Nederlandse taal te ondersteunen.
Dat maakt dus een (1) persoon die het bewust gebruikt als standaard van op het moment van schrijven 26 stemmen. Dat is ~ 3.8% versus 96.2%.
Als je statistiek gelooft op basis van deze poll zijn er dus drie (3) ontwikkelaars bezig om een (1) persoon daadwerkelijk te ondersteunen....
Het gemiddelde van FPC of Lazarus core ontwikkelaars versus gebruikers is eerder 1 ontwikkelaar per 50.000 gebruikers....
Ken er een waarde aan toe en dan is het dus 1/(150.000 x aantal core ontwikkelaars). Voorbeeld ter interpretatie: Microsoft doet het er voor, dus dat zegt ook niet zoveel.... Probleemis mensen die het willen doen voor zo weinig echte gebruikers. Maar de fout marge is hier ook heel groot. Daarom: hoe meten we de zwijgende meerderheid?

marcov:
Dus resumerend:


* Er is een maintenance achterstand
* De reguliere forum gebruikers hebben weinig behoefte blijkbaar
* Mogelijk andere (heel oude en heel jonge?) groepen hebben er wel misschien iets aan, maar gaan waarschijnlijk niks bijdragen
De vraag is dan hoe je dit kombineert, een potentiele markt identificeren is makkelijk, maar hoe ga je het daar aan de man brengen, en de investeringen (lees: de vertaling afmaken) daar voor regelen?

Thaddy:
Ik wil daar aan toevoegen dat er bijzonder weinig IDE's zijn voor welke programmeertaal ook, die Nederlands ondersteunen. Als ze het al doen is het net zo slecht als Lazarus nu.
Reguliere programmeurs. amateur of professional,  programmeren nu eenmaal liever in het Engels. Psychologisch is het ook niet goed om steeds te moeten switchen in je hersens voor iets wat Engels is en dan een menu structuur die in een andere taal is.

scons:
+1 gebruiker die Lazarus gebruikt in de EN versie

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version