Forum > RichMemo

RichMemo scrollbars and wordwrap on OSX

(1/4) > >>

Trenatos:
I noticed something odd, and I did some tests.

If I create a RichMemo, and programmatically set wordwrap and scrollbars, only the second item gets set.

Example:
RichMemo1.ScrollBars:=ssAutoBoth;
RichMemo1.WordWrap:=false;

The above will only set WordWrap while not changing scrollbars, if I do this:
RichMemo1.WordWrap:=false;
RichMemo1.ScrollBars:=ssAutoBoth;

This time I only get scrollbars and no wordwrap.

I'm guessing this is a bug, but are there any workarounds?

I'm on OSX El Capitan, Lazarus 1.6, Carbon.

skalogryz:
r4621

Trenatos:
I uninstalled the old one, updated SVN, opened compiled and installed r4621 but looks to be having the same behavior, is there some way I can confirm that the package I'm using is the correct one?

-- Edit

I created a new application, placed a button and a TRichMemo, added a long text, and on the button click handler I do this:
RichMemo1.WordWrap:=false;
RichMemo1.ScrollBars:= ssAutoBoth;

WordWrap turns off, but scrollbars don't seem to work, they also don't work if I set scrollbar option in the object inspector.

skalogryz:
what makes you think scrollbars don't work?

Trenatos:
When I set scrollbars programmatically, they don't show up at all, and when I do it with the object inspector, they show up when I do both on, but there's no scroll marker, at least for horizontal (Did not test vertical)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version