Recent

Author Topic: TBGRABitmap + NoGUI  (Read 25323 times)

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #30 on: January 30, 2013, 03:01:52 pm »
The color of the font is wrong. :/

I need to show it in black color, but it is showing black and white. See this sample:

http://imagebin.org/244801

Even I changing my demo to:

Code: [Select]

  chart.LeftAxis.Marks.LabelFont.Size := 12;
  chart.LeftAxis.Marks.LabelFont.Color := $000000;   
  ...
  img.CanvasBGRA.Font.Color := $000000;

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #31 on: January 30, 2013, 03:21:38 pm »
Don't working on Linux. x(

Please see:

http://imagebin.org/244803

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #32 on: January 30, 2013, 03:25:15 pm »
I'll generate a stack trace ...

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #33 on: January 30, 2013, 03:29:07 pm »

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #34 on: January 30, 2013, 04:34:12 pm »
> Are you talking about the fact that the letters appear in white ? I suppose it's a PNG issue. Try with another file format.

I'll try it now friend.

ps. But I need of PNG format. x(

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #35 on: January 30, 2013, 04:50:08 pm »
In JPEG format it's OK. But it loses the quality and duplicate the size. :( See two pictures in attached.

JPG - low quality - 11KB
PNG - high quality - 4KB

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #36 on: January 30, 2013, 05:27:28 pm »
Not working on Linux, even I changing from NoGUI to GKT2. :'(

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #37 on: January 30, 2013, 06:01:20 pm »
I solved the problem.

In the file TAChartAxis, change this code:

Code: [Select]
(Line: 1015)
begin
  FillChar(Result, SizeOf(Result), 0);
  ai := 0;
  for i := 0 to High(FGroups) do begin

to it:

Code: [Select]
(Line: 1015)
begin
  FillChar(Result, SizeOf(Result), 0);
  for i := 0 to High(FGroups) do begin
    ai := 0;

Bugtracker?

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #38 on: January 30, 2013, 06:05:16 pm »
Hm... now, the chart is generated but without text. See picture in attached.
« Last Edit: January 30, 2013, 06:11:48 pm by silvioprog »

circular

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3648
    • Personal webpage
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #39 on: January 30, 2013, 07:43:28 pm »
In JPEG format it's OK. But it loses the quality and duplicate the size. :( See two pictures in attached.
Ok, so it's a PNG issue.

Maybe try with clBlackOpaque (from BGRABitmapTypes) instead of clBlack.
Conscience is the debugger of the mind

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #40 on: January 30, 2013, 07:51:38 pm »
Worked like a charm with clBlackOpaque! 8) Thank very much again buddy.

Now we have only the problem on Linux. I'm trying to solve it, but it is very hard to debug.

My environment:

Lazarus 1.1 r39621 FPC 2.7.1 x86_64-linux-gtk 2 (Linux Mint 14, GTK, 64bit)

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #41 on: January 30, 2013, 09:14:19 pm »
Is vectorized fonts implemented for Linux?

circular

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3648
    • Personal webpage
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #42 on: January 30, 2013, 09:57:30 pm »
I've not tested it on Linux, but it should work in theory.
Conscience is the debugger of the mind

Silvio Clécio

  • Guest
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #43 on: January 31, 2013, 03:07:52 pm »
It is an error really hard to solve. x(

circular

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3648
    • Personal webpage
Re: TBGRABitmap + NoGUI
« Reply #44 on: January 31, 2013, 03:17:40 pm »
Which error are you talking about ?
Conscience is the debugger of the mind

 

TinyPortal © 2005-2018