* * *

Author Topic: KMemo 1.7.1 - no registered components  (Read 927 times)

RedOctober

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 218
KMemo 1.7.1 - no registered components
« on: February 13, 2018, 05:58:24 pm »
Platform:  Windows Server Essentials 2016, Lazarus 1.8.1, FPC 3.0.5

The v1.7 KControls won't compile unless I manually include the LazUTF8 unit in all the "K" units that need a UTF8 function.  I was able to get the v1.7 to compile and install and I could see the K components on my pallet.  However, I decided to uninstall my v1.7 then download and install the latest version v1.7.1.  It comes with a .lpk file, but inside, Lazaras warns that there are no "Register" statements, so, it wd result in just bloating my Lazarus .exe and the components would not show up.  This is the case now. 

My question is... is there a text file that I can just add the "Register" statements to, to make the components register?  How can I get the latest KControls into my Lazarus?

Thanks in advance for any help you can provide.

CM630

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 822
  • Не съм сигурен, че те разбирам.
    • http://sourceforge.net/u/cm630/profile/
Re: KMemo 1.7.1 - no registered components
« Reply #1 on: February 13, 2018, 06:53:57 pm »
Did you check here: http://tkweb.eu/en/delphicomp/ ?
Simalar issues are discussed several times, I have got the impression that there are problems with RCs, but not with regular releases of Lazarus. I do not know what is 1.8.1.
Лазар 1,8,0;W7 64bit or XP 32bit;FPC3,0,4;rev 56594

RedOctober

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 218
Re: KMemo 1.7.1 - no registered components
« Reply #2 on: February 13, 2018, 07:15:03 pm »
Hi CM630.  Yes, the website you posted is the one I downloaded the v1.7 from.  Because of the missing LazUTF8 units in the "uses" clause, I thought I'd try out the latest version from their bitbuckt link.  I have posted a question on the author's web page.

CM630

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 822
  • Не съм сигурен, че те разбирам.
    • http://sourceforge.net/u/cm630/profile/
Re: KMemo 1.7.1 - no registered components
« Reply #3 on: February 20, 2018, 07:33:59 am »
Did you solve your issues? Exactly which component of TGrid do you intend to use?
« Last Edit: February 20, 2018, 08:12:15 am by CM630 »
Лазар 1,8,0;W7 64bit or XP 32bit;FPC3,0,4;rev 56594

dbannon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 292
Re: KMemo 1.7.1 - no registered components
« Reply #4 on: February 20, 2018, 11:35:32 am »
Hey  RedOctober, when you say v1.7.1 you mean of KControls ?

You should be using the head version from https://bitbucket.org/tkweb/kcontrols - most recent is 27 Jan, 2018

I don't think TK uses the release model any more. 

I have the bitbucket version working fine on Linux, Mac and Windows.

Davo
Lazarus 1.8, Linux (and reluctantly Win10, OSX)

 

Recent

Get Lazarus at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads Open Hub project report for Lazarus