* * *

Author Topic: I enter any value in the and it takes me  (Read 514 times)

TheNoob

  • Newbie
  • Posts: 1
I enter any value in the and it takes me
« on: October 04, 2017, 05:55:18 pm »
Hi, first, sorry for my bad english.

I compile the code with fpc and when i execute and enter any values example where does a real have to go entry one word, and take, the truth is that I do not know how to explain it  %)

the question is if there is any parameter in fpc that I must enter when compiling.





molly

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1922
Re: I enter any value in the and it takes me
« Reply #1 on: October 04, 2017, 07:00:00 pm »
Hello TheNoob,

Indeed your English words are very difficult to understand for me. Don't worry, as usually there is a way to communicate  :) (have you considered that there might be other 'foreign' developers that post here, and who perhaps speak your native tongue)

I am guessing that when you run your program and enter a value that your program crashes. If that is more or less what is happening then please make a screen shot of your output and post it for us so that we can take a look.

Even better would be if you would be able to post the source of your program and tell what it is what you entered to let your program crash.

the question is if there is any parameter in fpc that I must enter when compiling.
Usually there is no need to supply a parameter to the FPC compiler for compilation, unless you have very specific needs.
« Last Edit: October 04, 2017, 07:03:52 pm by molly »

Noodly

  • New member
  • *
  • Posts: 40
Re: I enter any value in the and it takes me
« Reply #2 on: October 04, 2017, 07:02:16 pm »
Also try explaining the problem in your native language and use Google translate.

molly

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1922
Re: I enter any value in the and it takes me
« Reply #3 on: October 04, 2017, 07:05:36 pm »
Also try explaining the problem in your native language and use Google translate.
Excellent suggestion !  :)

Martin_fr

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 4355
    • wiki
Re: I enter any value in the and it takes me
« Reply #4 on: October 04, 2017, 09:22:29 pm »
Are you trying to use
Code: Pascal  [Select]
  1. readln(value)
?

If yes, and if you use Windows, then use "-WC" to compile.

In Lazarus: Go to Menu > Project > Project Options.
Then "Config and Target"
See image

 

Recent

Get Lazarus at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads Open Hub project report for Lazarus