* * *

Author Topic: breakpoints don't break  (Read 275 times)

cpat

  • New member
  • *
  • Posts: 6
breakpoints don't break
« on: September 06, 2017, 04:42:22 pm »
I've set several breakpoints in the code, but when the code is executed none of the breakpoints break.

I'm using windows 10.

Handoko

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1658
  • My goal: build my own game engine using Lazarus
Re: breakpoints don't break
« Reply #1 on: September 06, 2017, 05:04:13 pm »
Maybe the execution never reach those lines or maybe you have not set the debugger correctly in the project option of that project. Try to start a new project, add some breakpoints and try if it will work or not.

Domenico Mammola

  • Newbie
  • Posts: 2
Re: breakpoints don't break
« Reply #2 on: September 06, 2017, 05:13:44 pm »
Hi,
please ensure to have properly set to true the option "add debug information for GDB" in the "Debugging" panel of your project options or breakpoints will not work.

cpat

  • New member
  • *
  • Posts: 6
Re: breakpoints don't break
« Reply #3 on: September 06, 2017, 05:38:53 pm »
Thanks,
I didn't have the project options set. I had put a few showmessage statements in the code to ensure that the code was executed.

 

Recent

Get Lazarus at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads Open Hub project report for Lazarus