* * *

Author Topic: Fpcupdeluxe  (Read 185363 times)

jmpessoa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1111
Re: Fpcupdeluxe
« Reply #825 on: May 09, 2018, 05:56:28 am »
I can confirme. NewPascal install is ok!!

[Mac OSX version: 10.13.4 - High Sierra]

Curiosity: from Lazarus About:  x86_64-darwin-cocoa [alpha]   

Thank you!
« Last Edit: May 09, 2018, 07:30:33 am by jmpessoa »
Lamw: Lazarus Android Module Wizard
https://github.com/jmpessoa/lazandroidmodulewizard

jmpessoa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1111
Re: Fpcupdeluxe
« Reply #826 on: May 09, 2018, 07:45:32 am »
 

More info about "Trunk" run/start error:
 
Quote
MBP-de-jmpessoa:~ jmpessoa$ ./Lazarus_fpcupdeluxe
using config file /Users/jmpessoa/fpcupdeluxe/lazarus/lazarus.cfg
SetPrimaryConfigPath NewValue="/Users/jmpessoa/fpcupdeluxe/config_lazarus" -> "/Users/jmpessoa/fpcupdeluxe/config_lazarus"
SetPrimaryConfigPath NewValue="/Users/jmpessoa/fpcupdeluxe/config_lazarus" -> "/Users/jmpessoa/fpcupdeluxe/config_lazarus"
Hint: (lazarus) [TMainIDE.ParseCmdLineOptions] PrimaryConfigPath="/Users/jmpessoa/fpcupdeluxe/config_lazarus"
Hint: (lazarus) [TMainIDE.ParseCmdLineOptions] SecondaryConfigPath="/etc/lazarus"
NOTE: editor options config file not found - using defaults
Looking for code tools config file:  "/Users/jmpessoa/fpcupdeluxe/config_lazarus/codetoolsoptions.xml"
NOTE: codetools config file not found - using defaults
Hint: (lazarus) [TBuildManager.SetBuildTarget] Old=x86_64-darwin-cocoa New=x86_64-darwin-cocoa FPC=True LCL=False
[FORMS.PP] ExceptionOccurred
  Sender=EAccessViolation
  Exception=Access violation
  Stack trace:
  $0000000100239F91
  $00000001000851E6
  $000000010007BD61
  $000000010007B9F9
TApplication.HandleException Access violation
  Stack trace:
  $0000000100239F91
  $00000001000851E6
  $000000010007BD61
  $000000010007B9F9
Hint: (lazarus) [TMainIDE.Destroy] B  -> inherited Destroy... TMainIDE
Hint: (lazarus) [TMainIDE.Destroy] END
MBP-de-jmpessoa:~ jmpessoa$ 
Lamw: Lazarus Android Module Wizard
https://github.com/jmpessoa/lazandroidmodulewizard

DonAlfredo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 876
Re: Fpcupdeluxe
« Reply #827 on: May 10, 2018, 10:16:36 am »
Using startlazarus works for me !
Would you mind trying ?

jmpessoa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1111
Re: Fpcupdeluxe
« Reply #828 on: May 11, 2018, 02:09:27 am »
Yes, it is working!

Well,  x86_64-darwin-cocoa [alpha],  still does not allow/enable much  ...

What about [fpcupdeluxe] support the old "carbon"  based IDE?
[I don't install/test the "Fixes", yet...]
« Last Edit: May 11, 2018, 02:59:04 am by jmpessoa »
Lamw: Lazarus Android Module Wizard
https://github.com/jmpessoa/lazandroidmodulewizard

MementoMojito

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
Re: Fpcupdeluxe
« Reply #829 on: May 14, 2018, 04:25:33 pm »
Hi DonAlfredo,

I am trying to install lazarus-qt5 trunk with fpcupdeluxe-x86_64-linux-qt5 but it just keeps failing right at the beginning with the error:
"Got an unexpected exception ... don't know what to do unfortunately."
So unfortunately I haven't any log to submit.
This is happening on both Arch and Debian 9 (after installing libqt5pas1 from backport). Yesterday I have managed to install Fixes after countless retries on Arch but Trunk will just always fail.
Please see attached screenshot and let me know if you need me to test anything.

 

Recent

Get Lazarus at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads Open Hub project report for Lazarus